Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 40 dag mięsa mielonego
- cebula
- 1/2 małego pęczka mięty
- 2 łyżki mąki
- 20 dag gęstej śmietany 22%
- czerwona cebula
- oliwa
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis na klopsiki z miętą!
- Cebulę drobno posiekaj.
- Miętę posiekaj.
- Do mięsa dodaj posiekaną cebulę, czosnek, łyżkę mąki, sól, pieprz i połowę mięty.
- Wszystko dokładnie wymieszaj.
- Z mięsa formuj, obtaczając w pozostałej mące, małe klopsiki i smaż na rozgrzanej oliwie.
- Następnie do klopsików dodaj śmietanę doprawioną solą, pieprzem i resztę mięty i duś pod przykryciem kilka minut.
- Czerwoną cebulkę obierz i pokrój w cienkie półplasterki wrzuć do klopsików na chwilę przed podaniem.
- Serwuj zaraz po przygotowaniu z ulubioną surówką.
Zobacz inne pomysły na smaczne obiady:
Kotlety z kaszy i pieczarek - przepis
Zapiekanka z łososiem i makaronem - przepis
Paella z kurczakiem - przepis
Jak zrobić kotlety z jajek?
Tarta z brokułami i mięsem - przepis
Jak zrobić naleśniki szpinakowe?