Jaskółcze gniazda - danie z jajkiem

Inna nazwa tego dania to jajka po szkocku!
Weronika Kwaśniak / 21.06.2016 06:18
DRUKUJ PRZEPIS
Jaskółcze gniazda - danie z jajkiem fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 50 dag mięsa mielonego mieszanego
  • cebula
  • 4 ugotowane na twardo jajka
  • jajko surowe
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
     
Przygotowanie:

Zobacz przepis na jaskółcze gniazda - jajka po szkocku!

  1. Włóż mięso do miski, wbij 1/2 roztrzepanego jajka.
  2. Dodaj posiekaną cebulę.
  3. Dopraw solą oraz pieprzem.
  4. Całość dokładnie wyrób na jednolitą masę.
  5. Oklej ugotowane obrane jajka mięsem, formując kule.
  6. Następnie obtocz kule w pozostałym roztrzepanym jajku i bułce tartej.
  7. Smaż przez około 10 minut w głębokim oleju, po czym osącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Zobacz też przepisy na zupy:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA