Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- gotowe ciasto francuskie (świeże lub mrożone, 42 dag)
- papryka czerwona
- papryka zielona
- średniej wielkości por
- 4 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- 15 dag twardej fety
- jajko
- czarnuszka do posypania
Przygotowanie:
Zobacz przepis na francuskie koperty z warzywami!
- Ciasto mrożone pozostaw na 2 godziny w temperaturze pokojowej, by rozmarzło.
- Paprykę przekrój na pół, usuń nasionka i białe błonki, pokrój w kostkę.
- Por oczyść, pokrój w półkrążki.
- Paprykę i por przesmaż na oleju.
- Dodaj posiekany czosnek, przesmaż, przestudź.
- Wymieszaj z pokruszoną fetą.
- Ciasto pokrój na 12 równej wielkości kwadratów.
- Na każdym połóż porcję farszu.
- Rogi ciasta zbierz do środka, lekko posmaruj jajkiem, zlep.
- Wierzch posmaruj jajkiem, posyp czarnuszką.
- Piecz około 20 minut w 210°C.
Zobacz więcej pomysłów na dania wegetariańskie:
Jak zrobić kotlety z jajek?
Omlet ze szpinaku
Tort naleśnikowy z warzywami
Ravioli ze szpinakiem
Babeczki z kaszą gryczaną