Filety z kurczaka w stylu francuskim
Podobne kotlety możesz usmażyć z cielęciny lub wieprzowiny (schabu). Plaster mięsa cienko rozbij, połóż na nim szynkę i ser. Zwiń zraziki i zepnij.

- Irena Piotrak
Opublikowano: 27.08.2013, 12:57
Reklama
Przygotowanie ok. 20 min * 1 porcja – ok. 350 kcal
Reklama
Składniki na 4 porcje:
- 2 filety z kurczaka
- 4 plastry szynki
- 4 plastry żółtego sera
- 2 łyżki mąki
- 1 jajko
- 2 łyżki mleka
- 3/4 szklanki tartej bułki
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Filety opłucz, osusz. Każdy przekrój w poprzek na dwa płaty. Potem przy użyciu długiego, ostrego noża zrób w każdym z nich nacięcie.
- Filety oprósz solą i pieprzem. W środek każdego włóż złożony plaster szynki owinięty plastrem sera. Nacięcia zepnij wykałaczkami.
- Kieszonki panieruj kolejno w mące, jajku rozmieszanym z mlekiem i tartej bułce. Połóż na rozgrzany olej i usmaż na złoty kolor.
Reklama
Kulinarne inspiracje - forum >>
Reklama
Reklama
Reklama