Reklama

Przygotowanie ok. 20 min * 1 porcja – ok. 350 kcal

Reklama

Składniki na 4 porcje:

  • 2 filety z kurczaka
  • 4 plastry szynki
  • 4 plastry żółtego sera
  • 2 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mleka
  • 3/4 szklanki tartej bułki
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Filety opłucz, osusz. Każdy przekrój w poprzek na dwa płaty. Potem przy użyciu długiego, ostrego noża zrób w każdym z nich nacięcie.
  2. Filety oprósz solą i pieprzem. W środek każdego włóż złożony plaster szynki owinięty plastrem sera. Nacięcia zepnij wykałaczkami.
  3. Kieszonki panieruj kolejno w mące, jajku rozmieszanym z mlekiem i tartej bułce. Połóż na rozgrzany olej i usmaż na złoty kolor.
Reklama

Kulinarne inspiracje - forum >>

Reklama
Reklama
Reklama