Duszone sznycle z indyka z pieczarkami

Pomysł na smaczny obiad: duszone sznycle z indyka z pieczarkami!
Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Duszone sznycle z indyka z pieczarkami fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 60 dag piersi indyka
  • 20 dag pieczarek
  • 5 dag masła
  • ziele angielskie
  • rozmaryn
  • olej
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na duszone sznycle z indyka z pieczarkami. To pomysł na apetyczny obiad, który najlepiej serwować z ziemniakami lub kaszą! Spróbuj!

  1. Pierś indyka umyj, osusz, pokrój na cienkie kotleciki i lekko rozbij.
  2. Oprósz solą i pieprzem.

Pierś indyka ze szpinakiem - przepis

  1. Rozgrzej olej z łyżką masła i obsmaż indyka z 2 stron.
  2. Pieczarki oczyść, obierz i pokrój, obsmaż.

Indyk z curry, brokułem i marchewką - przepis

  1. Mięso i pieczarki przełóż do jednego naczynia, podlej odrobiną wody.
  2. Dodaj ziele angielskie i kilka gałązek rozmarynu, duś, aż mięso będzie miękkie.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)