Reklama
Czas przygotowania: 30
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 4 filety z dorsza,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 1/4 pęczka koperku,
  • oliwa z oliwek,
  • pieprz i sól.
Reklama
Przygotowanie:

Dorsz jest doskonały źródłem białka oraz cennych kwasów OMEGA-3, które dobrze wpływają na serce, mózg i odporność. To smaczna i zdrowa ryba, którą można kupić w wielu polskich sklepach. Filety z dorsza są dostępne nawet w supermarketach. Pieczony filet z dorsza to pomysł na dietetyczne danie, które będzie smakować całej rodzinie.

Jak zrobić pieczonego dorsza? Przepis jest bardzo prosty, z jego przygotowaniem poradzi sobie każdy.

  1. Filety z dorsza opłucz pod bieżącą wodą. Natrzyj je solą i pieprzem.
  2. Czosnek przeciśnij przez praskę. Drobno posiekaj koperek i zmieszaj go z oliwą z oliwek do uzyskania gęstej pasty. Natrzyj nią rybę.
  3. Każdy filet zawiń w folię aluminiową. Piecz w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
Reklama

Więc przepisów na dorsza:
Dorsz na parze, dorsz pieczony w piekarniku
Zupa rybna z dorsza - przepis

Dorsz w beszamelu - przepis

Reklama
Reklama
Reklama