Reklama

Składniki:

Reklama
  • 2 szt jajka kurze,
  • 2 szt jajka przepiórcze,
  • 1 plasterek marchewka,
  • natka pietruszki,
  • 1 kawałek papryka czerwona

Sposób przygotowania:

Potrzebujemy jajka kurze i przepiórcze. Jajka gotujemy w osolonej wodzie ,studzimy i obieramy. Z jajka kurzego robimy dużą kurę ścinamy spód, żeby kura stała na talerzu. Robimy jej grzebień z plasterka marchewki-wycinając ząbki i oczy z pieprzu. Z jajka przepiórczego robimy kurczaczka. Przecinamy jajko w ząbki, otwieramy .Ostrożnie żeby nie uszkodzić żółtka, na żółtku robimy oczy i dziób z papryki czerwonej. Podajemy na stół wielkanocny.

Reklama

Autor: iwa643.

Reklama
Reklama
Reklama