Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 1,5 kg mięsa wieprzowego od szynki
  • 10 dag żółtego sera w kawałku
  • 5 dag dużych złotych rodzynek
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na szynkę z rodzynkami i serem!

  1. W szynce wytnij nożem kieszeń, natrzyj mięso w środku i na zewnątrz solą oraz pieprzem.
  2. Ser pokrój w kostkę, wymieszaj z rodzynkami, napełnij nimi kieszeń, zaszyj bawełnianą nicią.
  3. Mięso przełóż do wysmarowanej tłuszczem brytfanny.
  4. Piecz pod przykryciem około 60 minut w temperaturze 200 stopni C.
  5. Podczas pieczenia podlewaj najpierw wodą, a następnie wytwarzającym się sosem.
  6. Następnie oprósz pieczeń tymiankiem, zmniejsz temperaturę piekarnika do 160 stopni C i piecz jeszcze 30 minut.
Reklama

Zobacz więcej przepisów na pyszne mięsa:

Schab w skorupce musztardowej - przepis
Polędwiczki w cieście - przepis
Mostek z jajkiem - przepis

Faszerowana pieczeń z indyka - przepis

Reklama
Reklama
Reklama