1
z
19
Rodzaje sushi - galeria
Najbardziej popularnym i rozpoznawalnym nawet przez zupełnego laika rodzajem sushi jest maki. W liście wodorostu nori zawija się ryż i dodatki - może to być ryba, ogórek, odrobina pasty wasabi.
2
z
19
Rodzaje sushi - galeria
Maki można jeść pałeczkami, maczając krązki w sosie sojowym, jednak wygodnie jest jeść sushi palcami.
3
z
19
Rodzaje sushi - galeria
Nigiri Sushi - najprostsze do przygotowania. Wystarczy uformować ryż, posmarować pastą wasabi i położyć kawałek ryby lub inny owoc morza.
4
z
19
Rodzaje sushi - galeria
Nigiri Sushi z tuńczykiem.
5
z
19
Rodzaje sushi - galeria
Ebi Maki to Nigiri Sushi z krewetką.
6
z
19
Rodzaje sushi - galeria
Zestaw Nigiri Sushi.
7
z
19
Rodzaje sushi - galeria
Uramaki - "wszystko na odwrót" - czyli taki rodzaj krążków, gdzie płatki algi znajdują się w środku.
8
z
19
Rodzaje sushi - galeria
Uramaki
9
z
19
Rodzaje sushi - galeria
Uramaki podane z pastą wasabi.
10
z
19
Rodzaje sushi - galeria
Uramaki z kawiorem.
11
z
19
Rodzaje sushi - galeria
Uramaki z surimi.
12
z
19
Rodzaje sushi - galeria
Sashimi to świeża ryba krojona w plastry, podawana z sosem ponzu, pastą wasabi oraz marynowanym imbirem.
13
z
19
Rodzaje sushi - galeria
Efektownie skomponowany zestaw sashimi.
14
z
19
Rodzaje sushi - galeria
Inari z wyglądu mało przypomina typowe sushi. Sa to kieszonki z sera tofu wypełnione ryżem z kawałkami kurczaka, imbirem, sezamem lub grzybami shitake.
15
z
19
Rodzaje sushi - galeria
Temaki Sushi - ryż i pozostałe składniki zawinięte w podsmażone płaty nori.
16
z
19
Rodzaje sushi - galeria
Sushi w kształcie bukietu.
17
z
19
Rodzaje sushi - galeria
Gunkan Maki, czyli ryż owinięty w paseczek nori i nadziany. Tutaj - kawiorem z łososia.
18
z
19
Rodzaje sushi - galeria
Gunkan Maki z kawiorem z alg morskich o smaku wasabi.
19
z
19
Rodzaje sushi - galeria
Gunkan Maki z łososiem.