Reklama

Składniki:

Reklama
  • 250g chudej wieprzowiny
  • 2 średnie cebule
  • 3 szklanki wody
  • 1 szklanka czerwonej soczewicy
  • puszka pomidorów krojonych bez skórki
  • 1 marchewka
  • 1 średnie jabłko
  • puszka groszku konserwowego
  • 2 ząbki czosnku
  • Ulubione przyprawy do mięsa
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżka ketchupu ( oryginalnie sos BBQ)
  • sól i pieprz do smaku
Reklama

Sposób przygotowania:
Zaczynamy od umycia i pokrojenia w kostkę mięsa. Następnie doprawione ulubionymi przyprawami mięso razem z pokrojoną w piórka cebulą i posiekanym czosnkiem smażymy około 10 minut. Do garnka wlewamy wodę i wrzucamy soczewicę oraz usmażone mięso, cebulę i czosnek. Gotujemy około 20 minut na średnim ogniu. Po tym czasie dodajemy pomidory, odsączony groszek, marchewkę posiekaną w plastry oraz jabłko bez skórki i pestek pokrojone w kostkę. Gotujemy następne 20 minut. Gotujący się gulasz doprawiamy papryką, pieprzem, solą oraz ketchupem. Gotujemy jeszcze około 10 minut i podajemy.
Autor: Ryba022.
Zobacz również inne przepisy w dziale Kuchnia amerykańska

Reklama
Reklama
Reklama