Dania z grzybami - 5 najlepszych przepisów
Wróciłaś z lasu z koszem pełnym grzybów i szukasz pomysłu na dania z grzybami? Zobacz nasze przepisy!

Świeże grzyby prosto z lasu pojawiają się znienacka i znienacka znikają. Dlatego warto wykorzystać krótki okres, kiedy wyrastają po letnich deszczach i przygotować je jako dodatek do obiadu, farsz do mięsa albo nadzienie - na przykład do pasztecików.
Kilka rzeczy, o których musisz pamiętać!
Jeśli sama zebrałaś kosz grzybów, pamiętaj żeby dobrze go przejrzeć, zanim wrzucisz na patelnię czy do garnka. Wybieraj tylko borowiki, podgrzybki, kozaki i te rodzaje grzybów, co do których masz stuprocentową pewność, że są jadalne.
Jeśli natomiast planujesz kupić grzyby w sklepie, najlepiej wybierz grzyby, które posiadają odpowiedni atest gwarantujący, że wśród grzybów nie czeka Cię trująca niespodzianka.
A skoro już zaopatrzysz się w kosz sprawdzonych grzybów, przygotuj z nich prawdziwą ucztę!