Nie wszyscy lubią cebulę, a to duży błąd - trzeba dodawać ją do potraw, ponieważ nie tylko wzbogaca ich smak, ale jest również po prostu bardzo zdrowa! Warto czasem uronić parę łez przy siekaniu (chociaż my znamy także specjalne triki, jak nie płakać przy krojeniu cebuli), aby potem delektować się pyszną potrawą!
Dania z cebuli
To warzywo można dodać właściwie do wszystkiego - świetnie smakuje i na surowo, i w gotowanych potrawach. My uwielbiamy choćby zupę cebulową i faszerowaną cebulę! A czy wyobrażacie sobie zjedzenie pomidorów bez dodatku tego warzywa? Nawet jeśli nie jesteście fankami cebuli, zobaczcie nasze pomysły na smakowite dania z jej udziałem!
Zobacz też kilka przepisów na ryby:
Ryba w papilotach - przepis Ani Starmach
Łosoś w cieście francuskim
Zapiekana ryba
Zapiekanka z łososiem
Hamburgery domowe - przepis Ani Starmach
Zobacz 34 pomysły na to, co zrobić z cebuli!

Chleb cebulowy - przepis składniki i przygotowanie

Tarta cebulowa z papryką

Cebularze - przepis składniki i przygotowanie

Cebula nadziewana soczewicą - przepis składniki i przygotowanie

Tarta z boczkiem i cebulą - przepis składniki i przygotowanie

Cebula faszerowana mięsem - przepis składniki i przygotowanie

Gulasz z warzywami - przepis składniki i przygotowanie

Konfitury z cebuli - przepis składniki i przygotowanie

Konfitura z czerwonej cebuli - przepis składniki i przygotowanie

Wątróbka drobiowa z cebulką - przepis

Zupa cebulowa z grzankami - przepis składniki i przygotowanie

Tarta cebulowo serowa - przepis składniki i przygotowanie

Kurczak z ananasem - przepis, składniki i przygotowanie

Krążki cebulowe - przepis, przygotowanie i składniki

Pierogi z soczewicą

Placki ziemniaczane

Cebulowe babeczki

Placki marchwiowo-cebulowe - przepis

Wołowina z cebulką po burgundzku - przepis

Tarta cebulowa z wędlinami - przepis

Udziec indyka z gruszkami i cebulą - przepis

Kluski ziemniaczane faszerowane mielonym mięsem z cebulą - przepis

Zupa porowa - przepis na krem z pora i cebuli

Sałatka ze śledzi i czerwonej cebuli - przepis

Zupa brukselkowa z cebulą - przepis

WYPOWIEDZ SIĘ!