Ciasteczka cebulowe - przepis składniki i przygotowanie

Ciasteczka cebulowe to idealny pomysł na przekąskę imprezową!
Weronika Kwaśniak / 20.01.2017 05:44
DRUKUJ PRZEPIS
Ciasteczka cebulowe - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 20
Czas wykonania: 40 min
Ilość kalorii: 60 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 35 dag mąki pszennej plus trochę do podsypywania
  • 15 dag masła
  • jajko
  • 10 dag kremowego twarożku naturalnego
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka soli 
  • łyżeczka papryki słodkiej mielonej
  • 1/2 łyżeczki kminku
  • 25 dag cebuli białej
Przygotowanie:

Zobacz przepis na ciasteczka cebulowe! Pomysł na wytrawną przekąskę z pewnością zaskoczy twoich gości!

  1. Cebule obierz i pokrój w bardzo drobną kosteczkę. Możesz też zetrzeć je na tarce o drobnych oczkach.
  2. Mąkę przesiej, dodaj zimne masło, proszek do pieczenia, sól, paprykę i kminek. Wymieszaj.
  3. Następnie dodaj serek i jajko oraz cebulę, zagnieć ciasto.

Zupa cebulowa - przepis video

  1. Odłóż do lodówki na 30 minut.
  2. Schłodzone ciasto podziel na kilka mniejszych części.
  3. Podsypując mąką, wałkuj każdą część na cieniutki placek.

Tarta cebulowo-serowa - przepis

  1. Foremką wycinaj małe ciasteczka i układaj je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  2. Ciasteczka piecz na złoty kolor, przez mniej więcej 12 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA