Tarta z budyniowym kremem i truskawkami - przepis składniki i przygotowanie
Spróbuj, a pokochasz jej smak!

Opublikowano: 10.06.2016, 06:44
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
Na ciasto:
Reklama
- 15 dag masła
- 25 dag mąki
- 10 dag cukru
- żółtko
- łyżeczka śmietany 18%
- szczypta soli
Na wierzch:
- budyń waniliowy
- 2 łyżki cukru
- 500 ml mleka
- 30 dag truskawek
Przygotowanie:
Zobacz przepis na tartę budyniową z truskawkami!
- Wszystkie składniki ciasta posiekaj razem na stolnicy i zagnieć w gładką kulę.
- Zawiń w folię aluminiową i odłóż na 30 minut do lodówki.
- Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość około 5 mm i wylep nim dużą formę do tarty.
- Ciasto nakłuj widelcem.
- Włóż do mocno nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 200 stopni C., aż ciasto stanie się złote.
- Z mleka, proszku budyniowego i cukru przygotuj budyń i wyłóż na przestudzone ciasto.
- Na budyniu ułóż umyte, pokrojone truskawki.
Reklama
Zobacz więcej przepisów z truskawkami:
Ciasto z truskawkami - 27 przepisów
Placek drożdżowy z truskawkami - przepis
Deser z musu truskawkowego - przepis
Drink z truskawkami - przepis
Torcik truskawkowy - przepis
Sernik z truskawkami - przepis
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Opinie
Nestlé Musli z truskawkami – śniadaniowy baton zbożowy. Opinie o produkcie
Współpraca reklamowa