Babeczki z żelkami - przepis składniki i przygotowanie
Babeczki są proste w wykonaniu i pyszne w smaku.

Opublikowano: 30.04.2014, 11:21
Reklama
Ilość porcji: 16
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- paczka żelków Haribo Roulette albo Pico Balla
- 220 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 łyżki kakao dobrej jakości
- 175 g cukru pudru
- 150 g posiekanej czekolady
- 250 ml mleka
- 90 ml oleju
- 1 jajko
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
Reklama
Do ozdoby:
- 300 ml śmietany 30%
- opakowanie śmietan-fix
- 2-3 łyżki cukru pudru
Przygotowanie:
Uwielbiane przez dorosłych i dzieci babeczki mogą być jeszcze bardziej apetyczne. Pianko-żelki i żelki od Haribo mogą stanowić kolorową i smaczną dekorację. Babeczki są proste w wykonaniu i pyszne w smaku. Chcesz spróbować? Haribo proponuje je z dwoma rodzajami dodatków. Smacznego!
- Wymieszaj mokre składniki w misce, w oddzielnym naczyniu wymieszaj suche.
- Połącz obie masy i pod koniec dodaj połamaną na małe kawałki czekoladę.
- Włóż papilotki do formy na muffinki i napełnij je do 4/5 wysokości.
- Piecz w temperaturze 190ºC przez około 15-20 minut.
- Babeczki ostudź, ubij śmietanę, pod koniec dodaj cukier oraz śmietan-fix.
- Udekoruj babeczki i ozdób je żelkami.
Reklama
Materiały prasowe, Haribo

Reklama
Reklama
Reklama