Reklama
Ilość kalorii: 390
Czas przygotowania: 80 min
Ilość porcji: 10
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 4 duże marchewki
  • 4 jajka
  • 20 dag cukru
  • 220 ml oleju
  • 30 dag mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • nasionko kardamonu
Reklama
Przygotowanie:

1. Marchew obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach, odciśnij nadmiar soku.
2. Jajka utrzyj z cukrem na puszystą masę.
3. Połącz z olejem, mąką, sodą i proszkiem do pieczenia.
4. Dodaj marchewkę i zmielony kardamon, wymieszaj.
5. Ciasto przełóż do tortownicy. Piecz ok. godzinę w temperaturze 180 st. C.
6. Podawaj z bitą śmietaną lub lodami.

Reklama

Przepis z "Przyjaciółki"

Reklama
Reklama
Reklama