Reklama
Czas przygotowania: 25 min
Ilość porcji: 12
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 28 dag gotowego ciasta francuskiego
  • 12 czereśni, wiśni lub małych śliwek bez pestek
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na ciasto francuskie z wiśniami!

  1. Ciasto rozwiń i potnij na 12 prostokątów.
  2. Na każdym kawałku połóż owoc i zawiń w ciasto, jak cukierek w papierek.
  3. Ciastka ułóż na płaskiej blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Piecz około 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C.
  5. Wyjmij, ostudź.
Reklama

Zobacz więcej przepisów na ciasto francuskie:

Pierogi z ciasta francuskiego z serem - przepis
Jak zrobić ciasto francuskie?
Zapiekana zupa krem z pieczarek - przepis
Ciasto francuskie - 34 sprawdzone przepisy

Reklama
Reklama
Reklama