Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:

Na ciasto:

Reklama
  • 15 dag mąki
  • 10 dag masła
  • 5 dag cukru pudru
  • żółtko
  • czubata łyżka suchego maku

Do dekoracji:

  • po 1/2 szklanki malin i borówek amerykańskich
  • duża nektarynka
  • galaretka cytrynowa
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na babeczki z owocami!

  1. Z podanych składników zagnieć ciasto.
  2. Wylep nim foremki do babeczek, przykryj kawałkami papieru do pieczenia oraz suchym grochem.
  3. Odstaw do lodówki na 20 minut.
  4. Ciastem wylep foremki, przykryj je papierem, przysyp grochem.
  5. Piecz 15 minut w temperaturze 190 stopni C.
  6. Usuń groch z papierem i piecz babeczki jeszcze kilka minut, aż nabiorą złotego koloru.
  7. Letnie wyjmij z foremek i dobrze ostudź.
  8. Następnie obłóż malinami, borówką i pokrojoną w cienkie plasterki nektarynką.
  9. Polej tężejącą galaretką, przygotowaną w szklance wody.
  10. Odstaw do lodówki na 20 minut.
Reklama

Sprawdź inne przepisy na babeczki:

Babeczki kakaowe - przepis
Babeczki bezowe - przepis
Muffiny na słono z fetą - przepis

Reklama
Reklama
Reklama