Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:

Na ciasto:

Reklama
  • 3/4 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru brązowego
  • 25 dag oleju
  • 2 duże jajka
  • 3/4 szklanki kefiru lub jogurtu
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (proszku)
  • 1/2 łyżeczki kakao

Na polewę:

  • 20 dag krówek
  • 3 łyżki kremówki
  • 1/4 szklanki posiekanych orzechów
Przygotowanie:
Reklama

1. Jajka wymieszaj z cukrem, kefirem, olejem.
2. Mąkę przesiej z kakao, sodą i kawą.
3. Składniki suche połącz z mokrymi.
4. Foremki wysmaruj masłem, wysyp mąką, napełnij ciastem.

5. Piecz 30 minut w temp. 190 st. C.
6. Krówki i śmietanę przełóż do rondelka.
7. Cały czas mieszając, rozpuść.
8. Ostudzone muffinki posmaruj letnią polewą, posyp orzechami.

Reklama
Reklama
Reklama