
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 150 g czekolady deserowej
- 200 g mąki pszennej
- 100 g roztopionego masła
- 2 jajka
- 80 g cukru trzcinowego
- 4 łyżki kakao
- cynamon
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka sody
- 150 ml mleka
- bita śmietana
- gotowe serduszka do dekoracji (np. z czekolady)
Przygotowanie:
1. Czekoladę drobniutko pokrój.
2. Do miski wsyp mąkę, kakao, cukier, proszek do pieczenia, odrobinę cynamonu. Wymieszaj.
3. Dodaj pokrojoną czekoladę i ponownie wymieszaj.
4. W drugiej misce wymieszaj roztopione masło, jajka i mleko.
5. Połącz ze sobą obie masy.
6. Masę przełóż do papilotek.
7. Muffinki piecz w 200 stopniach przez około 20 minut.
8. Wystudzone muffiny ozdabiaj bitą śmietaną i serduszkami.