Muffiny z jagodami i malinami - przepis składniki i przygotowanie

Bardzo wakacyjny deser: pyszne muffiny z jagodami i malinami!
Weronika Kwaśniak / 20.07.2016 07:01
DRUKUJ PRZEPIS
Muffiny z jagodami i malinami - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 10 dag masła
  • szklanka mąki (170 g)
  • 1/2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
  • 1/2 szklanki cukru (125 g)
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • jajko
  • szklanka jagód
  • 3/4 szklanki malin
  • 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich
  • 100 ml maślanki
Przygotowanie:

Zobacz przepis na muffiny z jagodami i malinami!

  1. Masło rozpuść w rondelku.
  2. W misce wymieszaj mąkę, płatki owsiane, proszek do pieczenia, cukier i sól.
  3. W innej misce roztrzep jajko z maślanką i rozpuszczonym masłem.
  4. Umyte owoce osusz na papierowym ręczniku.
  5. Maliny odłóż.
  6. Do suchych składników wlej płynne i lekko wymieszaj.
  7. Dodaj jagody i orzechy, zamieszaj.
  8. Masę przełóż do wyłożonej papierowymi papilotkami formy na muffinki, powciskaj maliny i piecz około 25 minut w temperaturze 180 stopni C.

Zobacz więcej przepisów na muffiny:

Babeczki warzywne - przepis
Muffinki z dżemem - przepis
Jak zrobić muffinki czekoladowe?
Muffiny marchewkowe - przepis

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA