Trufle z kajmaku - przepis składniki i przygotowanie

Ozdobione migdałami!
Weronika Kwaśniak / 01.05.2015 07:18
DRUKUJ PRZEPIS
Trufle z kajmaku - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 20 dag herbatników
  • 20 dag masy kajmakowej
  • 5 dag masła
  • migdały
Przygotowanie:

Zobacz przepis na trufle z kajmaku!

  1. Herbatniki pokrusz w malakserze.
  2. W misce wymieszaj herbatniki i masę kajmakową.
  3. Dodaj miękkie masło i wymieszaj łyżką.
  4. Nabieraj łyżeczką porcje masy i rób z niej kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
  5. Trufle włóż do papierowych papilotek i udekoruj migdałami.
  6. Wstaw do lodówki na kilka godzin, by zastygły.

Zobacz inne przepisy na kuszące desery:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA