Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
Ciasto:
- 8 dag ciasteczek kruchych (najlepiej kokosowych)
- 3 łyżki masła
Masa:
- 25 dag kremowego twarożku
- 1/4 szklanki likieru malibu
- 10 dag cukru pudru
- sok i skórka otarta z 3 limonek
- 3 łyżeczki żelatyny
- 1,5 szklanki kremówki
- opakowanie zielonej galaretki
Przygotowanie:
Zobacz przepis na egzotyczny sernik na zimno!
- Ciasteczka i masło zmiksuj w blenderze.
- Foremkę o średnicy 19 cm, wyłóż papierem do pieczenia.
- Na dnie rozłóż masę z ciastek i dociśnij łyżką.
- Twarożek zmiksuj z likierem, cukrem, skórką oraz sokiem z limonki.
- Żelatynę namocz w małej ilości wody, przestudź.
- Kremówkę ubij na sztywno, połącz z masą serową i żelatyną.
- Masę wyłóż na ciastka, zastudź.
- Galaretkę rozpuść w szklance wody.
- Tężejącą polej sernik, zastudź.