Biszkoptowy tort z truskawkami - przepis składniki i przygotowanie

Z galaretką i masą śmietanową!
Weronika Kwaśniak / 27.06.2016 06:18
DRUKUJ PRZEPIS
Biszkoptowy tort z truskawkami - przepis składniki i przygotowanie Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • opakowanie gotowych blatów tortowych
  • 3 galaretki truskawkowe
  • 500 ml śmietanki kremówki
  • czubata łyżka żelatyny
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 kg truskawek
     
Przygotowanie:

Zobacz przepis na biszkoptowy tort z truskawkami!

  1. Galaretki rozpuść w połowie podanej na opakowaniu ilości wody i odstaw, by lekko stężały.
  2. Truskawki umyj, usuń szypułki, 1/4 zmiksuj, resztę pokrój na połówki.
  3. Żelatynę zalej odrobiną zimnej wody, gdy napęcznieje rozpuść.
  4. Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem i wymieszaj z żelatyną i truskawkami.
  5. Dolny blat tortu ułóż w tortownicy lub obręczy tortowej i posmaruj masą śmietanowo-truskawkową.
  6. Na masę wyłóż truskawki i w przerwy między nimi wlej tężejącą galaretkę.
  7. Przykryj drugim blatem i czynność powtórz dwa razy.
  8. Gotowy tort wstaw do lodówki na kilka godzin, aby galaretka dobrze stężała.

Zobacz więcej przepisów z truskawkami:

Brownie z truskawkami - przepis
Bułeczki z truskawkami - przepis
Sernik truskawkowy z galaretką - przepis
Deser z żółtek z truskawkami - przepis
Sernikowy deser z truskawkami - przepis

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA