Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 2 jajka
- 1/2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- szczypta proszku do pieczenia
Na krem:
- 20 dag masła
- 2 łyżki cukru pudru
- 4 łyżki grenadiny
- kandyzowane wisienki do dekoracji
Przygotowanie:
Zobacz przepis na babeczki biszkoptowe z kremem!
- Jajka ubij z cukrem, dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszaj.
- Foremki do babeczek wysmaruj tłuszczem i posyp mąką.
- Ciasto włóż do foremek do 2/3 wysokości, pamiętając, że babeczki urosną.
- Piecz około 15 minut w temperaturze 180 stopni C.
- Upieczone babeczki wyjmij z foremek i odstaw do wystygnięcia.
- Miękkie masło ubij na puch z cukrem pudrem i 4 łyżkami grenadiny.
- Powstały krem przełóż do szprycy cukierniczej i wyciskaj na babeczkach kwiatki.
- Udekoruj kandyzowanymi wisienkami.