Biszkoptowe babeczki z kremem - przepis składniki i przygotowanie

Pyszne i efektowne!
Weronika Kwaśniak / 24.10.2014 05:00
DRUKUJ PRZEPIS
Biszkoptowe babeczki z kremem - przepis składniki i przygotowanie fot. Adobe Stock
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki cukru
  • szczypta proszku do pieczenia

Na krem:

  • 20 dag masła
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 4 łyżki grenadiny
  • kandyzowane wisienki do dekoracji
Przygotowanie:

Zobacz przepis na babeczki biszkoptowe z kremem!

  1. Jajka ubij z cukrem, dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszaj.
  2. Foremki do babeczek wysmaruj tłuszczem i posyp mąką.
  3. Ciasto włóż do foremek do 2/3 wysokości, pamiętając, że babeczki urosną.
  4. Piecz około 15 minut w temperaturze 180 stopni C.
  5. Upieczone babeczki wyjmij z foremek i odstaw do wystygnięcia.
  6. Miękkie masło ubij na puch z cukrem pudrem i 4 łyżkami grenadiny.
  7. Powstały krem przełóż do szprycy cukierniczej i wyciskaj na babeczkach kwiatki.
  8. Udekoruj kandyzowanymi wisienkami.

Zobacz inne przepisy na desery:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA