Banany z grilla z lodami
Deser, jakich mało!

- Robert Grotkowski
Opublikowano: 24.04.2018, 05:54
Reklama
Czas przygotowania: 10 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 4 duże banany
- 2 łyżki drobno posiekanych orzechów laskowych
- skórka otarta z pomarańczy
- 2 łyżki roztopionego masła
- 3 łyżki płynnego miodu
- szczypta cynamonu
- lody wiśniowe
Reklama
Przygotowanie:
- Obrane banany ułóż na kawałkach folii aluminiowej, polej roztopionym masłem i płynnym miodem. Posyp orzechami laskowymi, cynamonem i skórką pomarańczową.
- Brzegi folii podnieś do góry i delikatnie zegnij, tworząc zgrabną paczuszkę. Piecz na grillu około 3–5 minut. Podawaj od razu z lodami wiśniowymi.
Reklama
Sprawdź inne przepisy na dania z grilla:
Szaszłyki z ryby - przepis
Tajskie żeberka z grilla - przepis
Żeberka w miodzie - przepis
Reklama
Reklama
Reklama