Reklama
Czas przygotowania: 10 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 4 duże banany
  • 2 łyżki drobno posiekanych orzechów laskowych
  • skórka otarta z pomarańczy
  • 2 łyżki roztopionego masła
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • szczypta cynamonu
  • lody wiśniowe
Reklama
Przygotowanie:
  1. Obrane banany ułóż na kawałkach folii aluminiowej, polej roztopionym masłem i płynnym miodem. Posyp orzechami laskowymi, cynamonem i skórką pomarańczową.
  2. Brzegi folii podnieś do góry i delikatnie zegnij, tworząc zgrabną paczuszkę. Piecz na grillu około 3–5 minut. Podawaj od razu z lodami wiśniowymi.
Reklama

Sprawdź inne przepisy na dania z grilla:

Szaszłyki z ryby - przepis
Tajskie żeberka z grilla - przepis
Żeberka w miodzie - przepis

Karkówka w ziołach - przepis

Reklama
Reklama
Reklama