Ciastka z makiem - przepis składniki i przygotowanie
Może powiesisz je na choince?

Opublikowano: 05.12.2014, 07:45
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 12 dag mąki pszennej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 10 dag masła zimnego
- 4 łyżki cukru pudru
- 2 łyżki maku suchego
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na ciastka z makiem!
- Wszystkie składniki wymieszaj mikserem.
- Następnie zagnieć ciasto.
- Ciasto rozwałkuj, lekko podsypując mąką, wycinaj gwiazdki.
- Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piecz 8-10 minut w temperaturze 170 stopni C, aż lekko się zezłocą.
- Ostudź na kratce.
Reklama
Zobacz inne przepisy świąteczne:
Pierniczki - przepis
Tradycyjne potrawy wigilijne
Ciasta na Boże Narodzenie
Reklama
Reklama
Reklama