Jak wzmocnić swoją odporność?

Istnieje wiele sposób na wzmocnienie odporności - między innymi poprzez dodawanie do pożywienia cebuli, czosnku czy soku z cytryny - bogatych źródeł witaminy C. Innym sposobem mogą być suplementy diety - na przykład Acerola Plus.
/ 25.08.2010 12:28
Jak wzmocnić swoją odporność?

Acerola Plus to preparat będący bogatym źródłem witaminy C i naturalnych bioflawonoidów, takich jak rutyna i hesperydyna, które korzystnie wpływają na przyswajalność witaminy C.

Witamina C jest pozyskiwana z aceroli i dzikiej róży będącymi jednymi z najbogatszych naturalnych źródeł tej witaminy.
Takie połączenie składników zapewnia kompleksowe działanie Aceroli Plus. Witamina C poprawia funkcjonowanie układu odpornościowego.

Rutyna i witamina C wzmacniają ścianki naczyń krwionośnych, dzięki czemu organizm jest lepiej chroniony. Dodatkowym atutem tego preparatu jest jego wyjątkowy owocowy smak. Zostało to docenione przez konsumentów przyznaniem nagrody The American Taste Award of Exellence.

Zobacz także: Jak przygotować sałatki dietetyczne?

Wskazania:

  • W okresie osłabienia odporności organizmu;
  • Przy słabych, podatnych na pękanie naczyniach krwionośnych;
  • W celu ochrony przed niekorzystnym działaniem wolnych rodników;
  • Osoby o zwiększonym zapotrzebowaniu na witaminę C: palące papierosy, mieszkające w dużych miastach, osoby starsze, narażone na stres.

Zobacz także: Czy miód jest zdrowy?

Działanie preparatu

Acerola Plus stanowi bogate źródło witaminy C i bioflawonoidów, które:

  • Poprawiają odporność organizmu;
  • Uszczelnianie naczynia krwionośne;
  • Zmniejszają kruchość i łamliwość naczyń, poprawiają ich elastyczność;
  • Mają działanie przeciwutleniające, opóźniają starzenie się komórek.

Działania niepożądane i środki ostrożności:
Osoby palące papierosy przed zastosowaniem preparatów z beta-karotenem powinny skonsultować się z lekarzem.

źródło: Suplement diety Acerola Plus

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (2)
/19.05.2011 15:12
jedz dużo owoców i warzyw, dodawaj sobie miód do herbaty albo mleka tylko pamiętaj żeby były letnie, bo w gorącym uciekają wszystkie zdrowe składniki i nie mają te produkty już takiej wartości.
/23.11.2010 11:29
Dokładnie, witamina C często jest bagatelizowana u nas. Bierzemy ją wyłącznie jeśli coś się źle dzieje. A warto zaznaczać, że w chwili przeziębienia warto podać dwa a nawet trzy razy większą dawkę witaminy. Jeśli jednak już mowa o odporności to zauważmy też innych kuchenny preparat, który pomoże nam zachować zdrowie czyli miód. Wśród naszych rodzimych miodów, na rynku pojawił się też mocniejszy w działaniu przeciwzapalnym miód z Nowej Zelandii - zwany Manuką (MGO). Też warto się nim zainteresować, szczególnie jeśli należysz do tak zwanych zdechlaków.