Pasztet strasburski z gęsich wątróbek (Pâté de foie gras de Strasbourg)
Pasztet strasburski z gęsich wątróbek (Pâté de foie gras de Strasbourg)16 lat temu
Tradycyjne danie rodem z Alzacji – pasztet strasburski z gęsich wątróbek. Uważany za luksusowy, jeden z najdroższych przysmaków francuskiej kuchni. „Niebo w gębie!” owiane jednak kontrowersjami. Czytaj więcej
„Wszystko, byle Chardonnay!”
„Wszystko, byle Chardonnay!”16 lat temu
Chardonnay - najbardziej popularny biały szczep na świecie, wykorzystywany przy produkcji szampana i białych wytrawnych win. Niczym Kopciuszek, wrócił z kuchni na salony. Zachwyca smakiem i barwą, kusi aromatem… Czytaj więcej
Naleśniki na sposób francuski
Naleśniki na sposób francuski16 lat temu
Naleśniki, które jada się w Polsce, różnią się nieco od tych serwowanych we Francji, jednak niewielkim nakładem pracy, przygotować je można według francuskiej receptury. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA