Serowe kulki

Naprawdę efektowna przekąska!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Serowe kulki
www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 20
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 20 dag chudego białego sera
  • 27 dag sera typu feta
  • papryka słodka i curry w proszku
  • natka pietruszki lub koperek
  • siekane orzechy włoskie lub migdały
Jogurtowe pierożki z nadzieniem serowym - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na kulki serowe!

  1. Biały ser rozdrobnij widelcem, dodaj do tego całą kostkę sera typu feta i wymieszaj składniki na gładką masę.
  2. Możesz przyprawić na ostro, ale bez dodatku soli (feta jest słona sama w sobie).
  3. Lekko zwilżoną dłonią formuj małe kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczaj każdą w przyprawach, np. czerwonej papryce, curry, ziołach, koperku, zmielonych orzechach.

Zobacz inne pomysły na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)