Pomidory pod pierzynką

Z pysznym farszem!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Pomidory pod pierzynką
www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 duże pomidory
  • 20 dag szynki w kawałku
  • 50 g masła
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 2 ząbki czosnku
  • bazylia
  • sól
  • pieprz
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na pomidory pod pierzynką!

  1. Pomidory przekrój na połówki.
  2. Usuń ze środka pestki.
  3. Szynkę pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z posiekaną bazylią i czosnkiem, włóż do środka pomidorów.
  4. Bułkę tartą i masło zagnieć i pokrusz w palcach.
  5. Powstałą kruszonkę wyłóż na wierzch pomidorów.
  6. Pomidory ułóż w formie żaroodpornej i wstaw do nagrzanego piekarnika.
  7. Zapiekaj około 20 minut w temperaturze 180 stopni C.

Zobacz też nasze przepisy na dania z cukinii:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
samanti111/rok temu
zrobię takie pomidory pod pierzynką ,ale jaką, czy to kołdra?!??!