Placki z dyni

Najlepiej smakują posypane cukrem pudrem!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Placki z dyni
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 400 g dyni
  • 300 g gęstego jogurtu naturalnego
  • 3 jajka
  • 6 łyżek mąki
  • 1 płaska łyżeczka sody
  • 2 łyżeczki spirytusu
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
Placki z dyni z przyprawami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na placki z dyni!

  1. Dynię obierz, usuń pestki, odważ 400 g i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  2. Następnie po kolei dodawaj składniki: jajka, jogurt, mąkę, sodę, spirytus, sól. 
  3. Na rozgrzany olej kładź porcje masy i formuj małe placuszki.
  4. Smaż, aż uzyskają złocisty kolor.
  5. Posyp cukrem pudrem.

Sprawdź inne przepisy na dania z dyni:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)