Omlet z warzywami

Pomysł na smaczne śniadanie lub kolację.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Omlet z warzywami
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 2
Czas wykonania: 30 min
Ilość kalorii: 350 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 ziemniaki
  • marchewka
  • cebula
  • olej do smażenia
  • pół czerwonej papryki
  • 4 jajka
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
Omlet owsiany - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na omlet z warzywami!

  1. Ziemniaki i marchewkę umyj, ugotuj na półmiękko.
  2. Obierz, ziemniaki pokrój w słupki lub kostkę, a marchewkę w talarki.
  3. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na oleju.
  4. Dodaj ziemniaki i marchewkę oraz pokrojoną w paski paprykę.
  5. Warzywa przesmaż, uważając, aby cebula zbytnio się nie przyrumieniła.
  6. Oprósz je solą i pieprzem.
  7. Jajka lekko ubij trzepaczką, wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem.
  8. Masą zalej warzywa.
  9. Smaż na małym ogniu pod przykryciem, aż jajka zaczną się ścinać z wierzchu.
  10. Omlet podawaj krojony jak tort.

Sprawdź inne przepisy na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)