Ciasto francuskie z farszem grzybowo-serowym

Kruche ciasto wypełnione pysznym nadzieniem!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Ciasto francuskie z farszem grzybowo-serowym
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Czas wykonania: 50 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 30 dag małych grzybków leśnych (najlepiej świeżych)
  • 20 dag koziego serka
  • cebula
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • łyżka śmietany
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na ciasto francuskie z grzybami!

  1. Oczyszczone grzyby pokrój na kawałki.
  2. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
  3. Wrzuć na rozgrzaną oliwę i zeszklij.
  4. Dorzuć grzyby, przesmaż je na złoty kolor (przez około 10 minut).
  5. Dopraw solą i pieprzem.
  6. Do wystudzonych grzybów dodaj pokruszony ser i natkę, wymieszaj.
  7. Z ciasta francuskiego wycinaj kwadraty. Na każdy nakładaj porcję farszu i zlepiaj w trójkąty lub sakiewki.
  8. Posmaruj wierzch śmietaną.
  9. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st. C.
  10. Piecz 25 minut.

Sprawdź inne przepisy na dania z grzybów:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)