Wykwintne penne z anchois

Oprócz anchois dodaj też orzeszki pinii i bazylię!

Weronika Kwaśniak / 6 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Wykwintne penne z anchois
serwis prasowy Malma
Liczba porcji: 2
Czas wykonania: 20 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • makaron penne
  • 5 filecików anchois
  • pęczek bazylii
  • pół cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 25 g orzeszków pinii
  • połowa pomarańczy
  • 25 g rodzynek
  • pół cytryny
  • sól
  • pieprz
Kuchnia Anny Jurksztowicz: makaron z warzywami
Przygotowanie:

Zobacz przepis na penne z anchois!

  1. Makaron ugotuj według zaleceń producenta, czyli 8 minut.
  2. Na patelnię wlej oliwę uzyskaną z anchois i wrzuć fileciki.
  3. Przesmaż je, a następnie dodaj posiekaną cebulę oraz czosnek.
  4. Potem dodaj orzeszki pinii, rodzynki i łącz wszystko z przygotowanym wcześniej makaronem.
  5. Całość wymieszaj.
  6. Na koniec dorzuć skórkę otartą z cytrusów oraz sok z połowy cytryny, aby uzyskać lekko kwaskowaty i świeży smak potrawy.
  7. Całość przełóż na talerz i posyp listkami bazylii.

Materiały prasowe, Malma

Zobacz też kilka przepisów na wiosenne sałatki:

Sałatka z kurczakiem a la cezar - przepis Ani Starmach
Sałatka z rzodkiewką i ogórkiem - przepis
Sałatka z kapusty - przepis Ani Starmach
Sałatki wiosenne - 27 najlepszych przepisów
Wiosenna sałatka z ogórkiem - przepis

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)