Schab z papryką i szpinakiem

Zobacz przepis na soczysty schab!

Weronika Kwaśniak / 6 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Schab z papryką i szpinakiem
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 kg schabu środkowego bez kości
  • 20 dag liści szpinaku
  • czerwona papryka
  • 10 dag sera żółtego w plastrach
  • sól
  • pieprz
Tarta z dynią i szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na schab z papryką i szpinakiem!

  1. Długim ostrym nożem rozetnij schab na płat mięsa.
  2. Oprósz solą i pieprzem.
  3. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w paski.
  4. Liście szpinaku przebierz, zblanszuj we wrzątku.
  5. Na płacie mięsa ułóż plastry sera, na nich paprykę i liście szpinaku.
  6. Całość zroluj i zwiąż bawełnianą nicią.
  7. Włóż do foliowego rękawa, podlej odrobiną wody i zepnij spinkami.
  8. Mięso wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 60 minut w temperaturze 180 stopni C.

Zobacz więcej przepisów na dania mięsne:

Jak zrobić placek po zbójnicku?
Przepis na pieczeń z brokułami
Zupa z mięsa - przepis video
Tarta z brokułami i mięsem - przepis
Przepis na zapiekane ziemniaki faszerowane

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)