Pulpeciki w sosie - przepis składniki i przygotowanie

Lekki i smakowity obiad!
Weronika Kwaśniak / 18.05.2016 06:22
DRUKUJ PRZEPIS
Pulpeciki w sosie - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 30 dag piersi kurczaka
  • jajko
  • duża marchew
  • 1/2 cebuli
  • kilka łyżek bułki tartej
  • sól ziołowa
  • pieprz biały
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka

Na sos:

  • drobiowa kostka rosołowa
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • koperek do dekoracji
Przygotowanie:

Zobacz przepis na pulpeciki w sosie!

  1. Filety z kurczaka umyj, oczyść i zmiel w maszynce do mięsa.
  2. Cebulę drobno posiekaj, a obraną marchew zetrzyj na tarce, wymieszaj wszystko z dodatkiem jajka, tartej bułki i podanych przypraw.
  3. Z masy mięsnej uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego.
  4. Drobiową kostkę rosołową rozpuść w 600 ml wody.
  5. Na wrzątek wrzucaj pulpeciki, zmniejsz ogień i gotuj 20 minut.
  6. Sos zagęść mąką ziemniaczaną rozmieszaną z odrobiną wody.

Zobacz przepisy na pyszne pasty:

Pasta z grochu - przepis
Pasty z serkiem wiejskim - przepis
Pasta z siemieniem lnianym - przepis
Jak zrobić jajeczną pastę do kanapek?
Brokułowa pasta do kanapek - przepis
Pasta parówkowa na kanapki - przepis

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA