Pasty z serkiem wiejskim - przepis składniki i przygotowanie

Bardzo lekkie i wiosenne!
Weronika Kwaśniak / 20.02.2015 05:00
DRUKUJ PRZEPIS
Pasty z serkiem wiejskim - przepis składniki i przygotowanie Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 6
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 6 dużych kromek chleba
  • 2 opakowania serka kanapkowego
  • opakowanie serka wiejskiego (200 g)
  • 2 spore garście rukoli
  • 1/4 szklanki listków bazylii
  • 1/2 pęczka rzodkiewki
  • 4 ząbki czosnku
  • 1/4 szklanki oliwy
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na pasty z serkiem wiejskim!

  1. Rukolę i bazylię opłucz, utrzyj z opakowaniem serka kanapkowego, 2 posiekanymi ząbkami czosnku, 4 łyżkami oliwy.
  2. Połącz z 1/2 opakowania serka wiejskiego. 
  3. Dopraw solą, pieprzem.
  4. Rzodkiewki drobno pokrój.
  5. Czosnek posiekaj.
  6. Wymieszaj z opakowaniem serka kanapkowego i resztą serka wiejskiego.
  7. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  8. Chleb pokrój w paski, ułóż na blasze, polej resztą oliwy i zrumień w piekarniku w 200 stopniach. Ostudź.
  9. Podawaj z pastami.

Zobacz inne przepisy:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA