Pierogi z wiśniami

Danie obiadowe na słodko!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Pierogi z wiśniami
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 30 dag mąki
  • jajko
  • 50 dag wydrylowanych wiśni
  • łyżka oleju
  • śmietana lub jogurt
  • cukier
  • sól
Schabowe bez bułki tartej - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na pierogi z wiśniami!

  1. Mąkę przesiej, usyp kopczyk, zrób dołek, wbij jajko, wlej wodę, wyrób elastyczne ciasto.
  2. Ciasto cienko rozwałkuj, szklanką wycinaj krążki, na każdym kładź 3-4 wiśnie, ścisło zaklejaj brzegi.
  3. Pierogi wrzucaj na posolony wrzątek z dodatkiem łyżki oleju.
  4. Gotuj ok. 5 minut, wyłów łyżką cedzakową.
  5. Przełóż na talerz.
  6. Przed podaniem polej śmietaną lub jogurtem, ewentualnie posyp cukrem.

Sprawdź inne przepisy na pierogi:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)