Biała kiełbasa pieczona w piwie

Z miodem i musztardą!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Biała kiełbasa pieczona w piwie
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 3 kawałki białej kiełbasy
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżeczki płynnego miodu wielokwiatowego
  • 2 łyżeczki musztardy z całymi ziarenkami gorczycy
  • 3 łyżki oleju
  • ok. 125 ml piwa jasnego
  • sól do smaku
Wołowina po meksykańsku - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na białą kiełbasę pieczoną w piwie!

  1. Cebulę obierz, pokrój w cienkie pół plasterki.
  2. Wrzuć na patelnię z rozgrzanym olejem i smaż kilka chwil mieszając, tylko tyle żeby się zeszkliła.
  3. Cebulę przełóż do naczynia żaroodpornego.
  4. Na cebuli ułóż kiełbasę, ale każdy kawałek kilkakrotnie nakłuj wykałaczką.
  5. Wlej około 1/2 szklanki piwa.
  6. Musztardę wymieszaj z miodem i posmaruj nią wierzch kiełbasek.
  7. Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz około 30 minut.
  8. Co jakiś czas polewaj kiełbaski sosem, powstałym podczas pieczenia.

Zobacz inne przepisy na dania z kiełbasą:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)