Liczba porcji: 4
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 500 g ciasta francuskiego
- 500 g kiełbasy (najlepiej drobiowej)
- 250 g sera żółtego w plastrach
- 4 łodygi selera naciowego
- 1 czerwona papryka
- 1 jajko
Przygotowanie:
Zobacz przepis na kiełbasę w cieście francuskim!
- Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na 4 kawałki.
- Kiełbasę również pokrój na 4 części.
- Na każdym kawałku ciasta połóż plastry sera, na serze połóż kawałek kiełbasy, a obok niego po łodydze selera naciowego i pokrojoną w paski paprykę.
- Ciasto z kiełbasą i dodatkami zwiń w rulony i ułóż na płaskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Na wierzchu każdego rulonu zrób małe nacięcia i posmaruj całość roztrzepanym jajkiem.
- Wstaw do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika i piecz około 30 minut, aż ciasto będzie rumiane.