Frittata ze szpinakiem

Włoskie danie - nieco podobne do omletu.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Frittata ze szpinakiem
seriws prasowy Mamma Mia!
Czas wykonania: 35 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 200 g makaronu kolanka
  • 1 cebula
  • 5 ząbków czosnku
  • oliwa z oliwek
  • 400 g rozdrobnionego szpinaku
  • 3 jajka
  • sól
  • pieprz
Lasagne ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na frittatę ze szpinakiem!

  1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Cebulę i czosnek podsmaż na oliwie z oliwek, na dużej patelni.
  3. Dodaj szpinak, przypraw solą i pieprzem.
  4. Duś całość około 10 minut.
  5. Dodaj makaron oraz dwa jajka, dokładnie wymieszaj.
  6. Na środek wybij ostatnie jajko.
  7. Patelnię wstaw do rozgrzanego do 180ºC piekarnika.
  8. Piecz około 10 minut, aż jajka się zetną.
Materiały prasowe, Mamma Mia!

Zobacz inne przepisy na dania z makaronem:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)