Tarta z kremem malinowym

Delikatna tarta o niebiańskim smaku.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Tarta z kremem malinowym
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
Na ciasto:
  • szklanka mąki
  • 1/4 szklanki cukru pudru
  • 10 dag masła
  • żółtko
Na krem:
  • 20 dag serka śmietankowego kremowego
  • 25 dag malin
  • 10 dag borówek amerykańskich
  • 2 płaskie łyżki żelatyny
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 3 łyżki nalewki malinowej
Panna cotta z owocami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na tartę malinową!

  1. Z podanych składników zagnieć ciasto.
  2. Foremkę o średnicy 20 cm, wysmaruj masłem i wyłóż ciastem.
  3. Nakłuj kilka razy widelcem.
  4. Przykryj arkuszem papieru do pieczenia i wysyp grochem.
  5. Piecz 20 minut w temp. 190 st. C, usuń papier z grochem i piecz kolejne 15 minut. Ostudź.
  6. Żelatynę rozpuść na parze w małej ilości wody.
  7. Serek utrzyj z cukrem pudrem.
  8. 20 dag malin i borówki ugnieć widelcem, wymieszaj z nalewką i żelatyną.
  9. Połącz z serkiem.
  10. Gdy masa zacznie tężeć, wyłóż na ciasto.
  11. Odstaw do lodówki na 2 godziny.
  12. Przed podaniem udekoruj.

Sprawdź inne przepisy na tarty:

DRUKUJ PRZEPIS
Tagi: malinydeserydesertarta
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)