Sernik z kandyzowanymi owocami - przepis składniki i przygotowanie

Z polewą z białej czekolady!
Weronika Kwaśniak / 28.01.2015 07:00
DRUKUJ PRZEPIS
Sernik z kandyzowanymi owocami - przepis składniki i przygotowanie fot. Fotolia
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 1 kg zmielonego twarogu
  • 45 dag drobnego cukru
  • 10 jajek
  • 25 dag masła
  • 6 łyżek kaszy manny
  • opakowanie budyniu śmietankowego
  • szklanka kremówki
  • opakowanie cukru wanilinowego
  • 3 szklanki kandyzowanych owoców
  • polewa czekoladowa biała
Przygotowanie:

Zobacz przepis na sernik z kandyzowanymi owocami!

  1. Masło utrzyj mikserem. Dodaj twaróg i dalej ucieraj.
  2. W osobnej misce utrzyj do białości żółtka z cukrem.
  3. Dodaj do masy serowej i krótko zmiksuj.
  4. Do masy dodaj resztę składników: kaszę mannę, proszek budyniowy, cukier wanilinowy, zmiksuj.
  5. Śmietanę kremówkę ubij.
  6. W osobnej misce ubij białka na pianę.
  7. Owoce kandyzowane posiekaj.
  8. Do masy serowej delikatnie wmieszaj ubitą kremówkę, białka i połowę owoców.
  9. Formę (22 na 28 cm) wyłóż papierem do pieczenia, wylej ciasto, wyrównaj.
  10. Piecz około 60 minut w temperaturze 160 stopni C.
  11. Ostudź w lekko uchylonym piekarniku, następnie włóż na noc do lodówki.
  12. Udekoruj białą polewą i pozostałymi owocami kandyzowanymi.

Zobacz inne przepisy na serniki:

DRUKUJ PRZEPIS
Tagi: ciasto, sernik

Redakcja poleca

REKLAMA