Muffiny na Halloween

Ze śliwką kalifornijską!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Muffiny na Halloween
serwis prasowy California Prune Board
Liczba porcji: 10
Czas wykonania: 30 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 100 g masła (pokojowa temperatura)
  • 30 g śliwek kalifornijskich 
  • 10 ml wody
  • 100 g mąki
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 80 g cukru pudru
  • 2 duże jajka
  • 25 g ciemnego kakao
  • do dekoracji według uznania - lukier, bakalie
Muffinki z dyni - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na muffinki na Halloween!

  1. Ze śliwek kalifornijskich przygotuj puree - zmiksuj śliwki z 10 ml wody.
  2. Rozgrzej piekarnik do 170 C.
  3. Zmieszaj razem masło i cukier, a następnie dodaj puree ze śliwek kalifornijskich i połącz składniki.
  4. Dodaj jajka i mieszaj do momentu aż masa będzie lekka i puszysta.
  5. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia, gorzkie kakao i wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
  6. Umieść foremki na blaszce i równomiernie rozprowadź masę.
  7. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 15-17 minut.
  8. Po wyjęciu z piekarnika, umieść muffiny na kratce i pozostaw je do całkowitego ostygnięcia.
  9. Kiedy muffinki ostygną, możesz udekorować je kremem lub lukrem.
Materiały prasowe, California Prune Board

Zobacz też przepisy na ciasta:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)