Miseczki z budyniem i jagodami

Pyszny deser z ciasta francuskiego!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Miseczki z budyniem i jagodami
www.beatapolatynska.pl/licencja
Czas wykonania: 40 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • opakowanie mrożonego ciasta francuskiego (ok. 40 dag)
  • białko
  • 1 budyń waniliowy
  • 0,4 l mleka
  • 3 łyżki cukru
  • 200 g jagód lub innych drobnych owoców
Parówki w cieście francuskim z serem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na ciasto francuskie z budyniem!

  1. Ciasto francuskie rozmroź, lekko rozwałkuj.
  2. Pokrój na 12 kwadratów.
  3. Każdy kwadracik ciasta włóż do żaroodpornych miseczek tak, aby końce ciasta wystawały poza foremkę.
  4. Brzegi babeczek przed włożeniem do pieca posmaruj rozmąconym białkiem.
  5. Wstaw do piekarnika, piecz ok. 15 min.
  6. W tym czasie przygotuj gęsty budyń (z mniejszej ilości mleka, niż podano na opakowaniu).
  7. Przestudzone babeczki napełnij budyniem.
  8. Posyp owocami.

Sprawdź inne pomysły na ciasto francuskie:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)