Czekoladowe babeczki

Z kremem z białej czekolady!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Czekoladowe babeczki
www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 20
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
Na ciasto:
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 3 łyżki kakao
  • 20 dag zimnego masła
  • 1/3 szklanki cukru pudru
  • 2 żółtka
Na krem:
  • 30 dag białej czekolady
  • 40 dag śmietanki 30%
Muffinki z dyni - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na czekoladowe babeczki!

  1. Z ilości mąki odejmij 3 łyżki, w to miejsce wsyp 3 łyżki kakao.
  2. Składniki posiekaj nożem, szybko zagnieć, owiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut.
  3. Ciastem wylep 20 foremek do babeczek.
  4. Piecz około 15 minut w temperaturze 200 stopni C.
  5. Przygotuj krem: śmietankę podgrzej, rozpuść w niej czekoladę, mieszając.
  6. Lekko przestudzoną masą napełniaj zimne babeczki.
  7. Odstaw, aby całkowicie zastygła.

Zobacz inne przepisy na babeczki:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)