Ciasto francuskie z gruszkami - przepis składniki i przygotowanie

Uwielbiasz gruszki? Połącz je z ciastem francuskim!
Weronika Kwaśniak / 10.08.2016 06:45
DRUKUJ PRZEPIS
Ciasto francuskie z gruszkami - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 12
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 40 dag mrożonego ciasta francuskiego
  • 3 duże gruszki
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • jajko
     
Przygotowanie:

Zobacz przepis na ciasto francuskie z gruszkami - banalnie prosty w przygotowaniu deser, który czaruje pysznym smakiem!

  1. Ciasto rozmroź w lodówce, rozwiń i pokrój na 12 kwadratów.
  2. Gruszki obierz, usuń gniazda nasienne, owoce pokrój na kawałki.
  3. Włóż do miski i posyp cukrem.

Co zrobić z gruszek - 30 przepisów

  1. Na każdym kwadracie ciasta połóż kilka kawałków gruszki.
  2. Rogi zlep nad gruszkami, tworząc sakiewki.
  3. Sakiewki ułóż na płaskiej blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem.

Biszkopt z gruszkami - przepis

  1. Wstaw do nagrzanego do temperatury 200 stopni C piekarnika i piecz, aż będą złote (zazwyczaj około 10-15 minut).
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA