Biszkoptowe baletki z makiem

Pyszne ciasteczka z marmoladą!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Biszkoptowe baletki z makiem
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 jajka
  • 8 dag drobnego cukru
  • 6 dag mąki pszennej
  • szczypta proszku do pieczenia
  • mak do posypania
  • twarda marmolada
Waniliowe ciasteczka - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na ciastka baletki z makiem!

  1. Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
  2. Powoli dodawaj cukier  i miksuj, aż masa stanie się szklista.
  3. Dodaj żółtka i zmiksuj.
  4. Wsyp mąkę z proszkiem i wymieszaj łyżką.
  5. Ciasto przełóż do szprycy i wyciskaj na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia, nieduże krążki.
  6. Posyp makiem.
  7. Piecz 10 minut w temperaturze 180 stopni C.
  8. Wystudzone przełóż marmoladą.

Zobacz inne przepisy na ciastka:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)