Ciastka biszkoptowe z galaretką - przepis składniki i przygotowanie

Wybierz galaretkę o swoim ulubionym smaku!
Weronika Kwaśniak / 24.11.2014 07:00
DRUKUJ PRZEPIS
Ciastka biszkoptowe z galaretką - przepis składniki i przygotowanie Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 jajka
  • szczypta soli
  • 7 dag cukru
  • 10 dag mąki pszennej
  • 5 dag mąki kukurydzianej
  • galaretka np. malinowa
  • szklanka wrzątku
Przygotowanie:

Zobacz przepis na ciastka biszkoptowe z galaretką!

  1. Białka ubij na sztywno z solą.
  2. Wsyp cukier, jeszcze chwilę ubijaj.
  3. Połącz z żółtkami i przesianą mąką.
  4. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
  5. Łyżką kładź na nią małe porcje ciasta.
  6. Piecz 20 min w 180°C. Ostudź.
  7. Galaretkę rozpuść we wrzątku.
  8. Tężejącą galaretką przełóż biszkopciki.

Zobacz inne przepisy na desery:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA